AMC – Opleiding Huisartsengeneeskunde

Vraagstelling:

De opleiding tot huisarts aan het AMC geeft al jaren onderwijs met audiovisuele ondersteuning in de eigen leslokalen. Wegens groei van het aantal lessen was uitbreiding van het aantal lokalen noodzakelijk. Dit werd door het AMC aangegrepen om alle lokalen meteen een upgrade te geven. Belangrijke wensen waren het meer interactief maken van het onderwijs, het besparen op kosten voor het vervangen van beamerlampen en een degelijke en betrouwbare oplossing. Bediening moest no-nosense zijn, en bedrijfszekerheid gegarandeerd.

Oplossing:

Op basis van het plan van eisen zijn wij gaan zoeken naar een geschikte oplossing. Gekozen is om alle achttien lokalen te voorzien van touchscreens. De afmetingen van de schermen is afhankelijk van de kijkafstand en de zaaloppervlakte. De schermen hebben een diameter van 46 tot 70 inch. Daarnaast zijn in een aantal lokalen meerdere schermen geplaatst, zodat iedereen een goed zicht heeft op de interactieve lesstof. Voor de bevestiging van deze zware schermen hebben wij een vloer-wandoplossing aangeboden, waarbij het gewicht van de schermen naar de vloer wordt afgesteund. Op de wanden zijn aansluitpanelen gemaakt, met bedieningspanelen om de schermen in- en uit te schakelen en te bedienen. Na goedkeuring van het basisidee is er een testopstelling geplaatst van één scherm, om een groep docenten de kans te geven te beoordelen of het touchscreen aan hun wensen voldeed. De uitkomst van deze test was positief, waarna kon worden begonnen met de uitrol van deze schermen in alle lokalen. Omdat de lokalen intensief worden gebruikt, is er tijdens de zomervakantie met man en macht gewerkt om de lokalen voor de eerste lesdag van het nieuwe schooljaar gereed te krijgen.

Resultaat:

Onze installatie-afdeling heeft eerst de oude beamers en bekabeling verwijderd, waarna de lokalen van nieuwe vloerbedekking zijn voorzien. Ook is er in alle lokalen een nieuwe verflaag aangebracht. Hierna heeft CTL Solutions de nieuwe apparatuur en bekabeling geïnstalleerd en de besturingssystemen geprogrammeerd. Om de gebruikers direct vertrouwd te maken met de nieuwe touchmonitoren en bijhorende software, hebben we drie trainingen verzorgd. In deze training werden de mogelijkheden en functies van de software uitgelegd en konden de docenten onder begeleiding van een trainer zelf aan de slag met de software en de touchmonitoren. De leraren kunnen zo optimaal gebruik maken van alle mogelijkheden van deze  interactieve manier van onderwijs.


Scroll to Top